In totaal zijn er in Nederland ongeveer 2 miljoen mensen die verslaafd zijn of een middel misbruiken. (bron; Jellinek)

Je kunt er dus vanuit gaan dat binnen een organisatie ongeveer 10 tot 15 % van de werknemers mogelijk met deze problematiek kampt. Problemen omtrent verslaving kunnen leiden tot burn- out klachten en langdurige uitval, afgezien van het feit dat een persoon dat een verslavingsprobleem durft te erkennen hier dagelijks last van ondervindt en een helpende hand nodig heeft.

Als psychiatrisch hbo-verpleegkundige (BIG geregistreerd) en iemand die zelf 10 jaar geleden naar een kliniek in zuid Afrika is gegaan om daar zijn leven weer op te pakken en voor herstel te kiezen, help ik mensen met deze confronterende periode in hun leven. Als counselor ben ik verbonden aan een privékliniek in Zwitserland. In Nederland werk ik als psychiatrisch hbo-verpleegkundige en maatschappelijk werker met kwetsbare doelgroepen, waar verslaving en psychiatrie een grote rol spelen.

Mijn coaching pas ik aan op de behoeften van de persoon die hulp wil. Het is “out of the box” en heeft altijd een element van motiverende gespreksvoering en mindfull/creative elementen. Een goede wandeling kan al veel rust en ontspanning brengen. Ik heb zelf een basis in het 12 stappen/ Minnesota model die ik in kan zetten, maar ik probeer eerst aan te sluiten bij de wensen en verwachtingen van de ander. 

Ik zou graag met jullie in contact komen om te kunnen kijken of ik iets bij kan dragen bij jullie organisatie.

Stay pure & rock on,
Dennis Grotenhuis+31 (0) 6 4178 1017
www.denvis.com