Schnautzi und Schlampi’s sexy magic show

SNAUTZI UND SCHLÄMPI’S SEXY MAGICSHOW

Biografie:

Snautzi und Schlämpi (letterlijk vertaald Snorretje en Sletje) nemen u mee op een wonderbaarlijke ontdekkingstocht vol liefde, magie en sensualiteit waarbij de grenzen van het algemeen maatschappelijk aanvaardbare worden opgezocht.

Dit duo leerde elkaar kennen in de worstenmakerij van neef Sjors Verdellen waar zij als knechtjes van deze beroemde Limburgse slager de magische mogelijkheden
van de leverworst ontdekten. Nog altijd zijn grote goochelaars als Siegfried en Roy niet achter het geheim van Snautzi und Schlämpi’s beroemde leverworsten truc! In hun jaren als entertainers op Cruiseschepen over de Rijn verfijnde zij de magie van misleiding door op handige wijze de pincodes van bankpasjes van de bejaarden passagiers te ontfutselen. Het grote geld lag op hen te wachten. Hiermee kochten zij waardeloze goocheltrucs waarmee ze tot op de dag van vandaag iedereen voor schut zetten, inclusief zichzelf. De carrière van Snautzi und Schlämpi bewijst dat elke idioot beroemd kan worden en dat echte herenliefde altijd overwint.

De makers:

Snautzi und Schlämpi zijn een pseudoniem van Ronald Brouwers (Loco Loco Discoshow, De Schoenfabriek) en Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis (o.a. The Spades, Denvis & The Real Deal). Zij leerde elkaar lang geleden op Paaspop kennen en hebben sindsdien vaker samen op het podium gestaan, o.a. met de rock ’n roll familievoorstelling “De Pepernotenfabriek (starring Sinterklaas)” in diverse theaters in Nederland (waaronder Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en De Oosterpoort in Groningen) en “Ferry & Fred’s Fantastische Frikandellen Festival” op De Parade.
De voorstelling is in 2015 in een try-out fase uitgevoerd op twee festivals: Paaspop Schijndel en de Zwarte Cross. In het voorjaar van 2016 wordt de voorstelling verder ontwikkeld i.s.m. met een regisseuse: Terence Schreurs. Zij is in een eerder stadium ook al betrokken geweest. Terence heeft een indrukwekkend CV met veel verschillende producties. Als actrice speelde ze gevarieerde rollen in het theater, op televisie en in films.

Achtergrond en motivatie:

Er hangt nog steeds een taboe rond seksualiteit. Sommigen praten er nooit over, anderen zijn heel open. De een houdt van seks in het openbaar, bij de ander moet de lamp altijd uit in de slaapkamer. Is porno kijken normaal, of is het een ziekte? Is je seksleven bespreekbaar in de relatie en met anderen? We roepen allemaal dat homoseksualiteit geaccepteerd is onze samenleving, maar homo is nog steeds een scheldwoord. Mag een vrouw net zoveel over seks praten en zin hebben als een man, of is ze dan een sloerie? Er wordt over seksualiteit heel verschillend gedacht. Voor de makers aanleiding om hier iets mee te doen. Bij het schrijven van het script en tijdens de repetities leverde dit ook bij hen al veel discussie op. Want waar ligt nu de grens? Wat kunnen ze laten zien? Ieder mens heeft zijn eigen grens. Wat de een opwindend vindt (mag ik überhaupt opgewonden raken in het openbaar?), is voor de ander afstotelijk. Wat is ‘plat’ en wat is verantwoord? Wanneer wordt het schokkend, en zelfs té schokkend? Er zijn rondom dit thema veel vragen, waarbij ieder mens zijn eigen antwoord heeft. De makers willen eigenlijk niets meer dan een discussie op gang brengen waarbij de bezoeker zijn eigen antwoorden gebruikt. Want elk gesprek of discussie levert een bijdrage om het taboe eromheen verder te doorbreken.

De voorstelling draait om twee personages die zelf ook worstelen met hun seksualiteit. Tijdens de goochelacts ontdekken ze bij elkaar de grenzen. Wat voor Schlämpi functioneel naakt is, is voor Snautzi gênant. Is het liefde of is het lust? Het thema seksualiteit zelf wordt niet uitvoerig besproken, maar door de meningsverschillen en discussies die zij voeren tijdens de voorstelling, wordt zichtbaar hoe zij over seksualiteit denken en ontstaat er wederzijds respect en acceptatie van elkaars verschillen.

Let op: Er dient vooraf duidelijk gecommuniceerd te worden dat deze voorstelling geschikt is voor volwassenen, waarbij men zelf mag bepalen wat volwassenheid is.

Contact/info:
Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis: denvis72@gmail.com +31(0)6-41781017 Ronald Brouwers: ronald@deschoenfabriek.nl +31(0)6-55396985

SCHLAMPIPOSTER

Snautzi_und_Schlämpi